Kinderen in het asielzoekerscentrum hebben het niet makkelijk. Op een azc is de angst voor de oorlog vervangen door onzekerheid over de toekomst. Er is vaak weinig te doen, zeker tijdens de zomervakantie.
Momenteel verblijven er 5.000 kinderen tot 11 jaar op een azc. Zo ook in ’s-Gravendeel. Tijdens de zomervakantie hebben de kinderen weinig te doen. Clubs en andere activiteiten gaan vaak niet door en ze gaan niet op vakantie. De tijd gaat, zeker deze periode, langzaam voorbij.
Daarom heeft stichting Gave een actie opgezet om de kinderen die op een azc wonen te verrassen. Door een rugzakje met leuke leerzame binnen en buiten speelgoed te vullen hopen we dat de kinderen zich tijdens de zomervakantie kunnen vermaken.
Ezra heeft 20 rugzakjes gevuld. Door middel van giften konden we naar de Action gaan en via Lobbes en Amazon bestellingen doen. Nu worden de gevulde rugzakje door stichting Gave verdeeld.
Vele hebben financieel geholpen om de inhoud van en rugzakje mogelijk te maken. Via deze weg wil ik jullie bedanken voor de gift die gegeven is.