Waarom geloven?

Als je kijkt naar de wereld waarin we leven, dan kun je je afvragen: hoe kun je nu nog geloven in God? Waarom zou je dat doen? Wat levert het op? Heb je er iets aan? Verandert er iets? 

Tja, waarom zou je geloven? Misschien heb je wel een prima leven zonder God. Of is je leven helemaal niet zo prima en kun je je niet voorstellen dat er een God is. Misschien vraag je je af waarom God niks aan jouw situatie of de situatie in de wereld verandert. Bestaat God wel?

Maar stel nou dat er meer is…. stel nou dat er een God is die van jou houdt. Een God die wil dat je je leven ten volle leeftin vrijheid en vol van vrede en vreugde. 

 

Stel dat er meer is…

Stel nou dat er een God is die jou zoekt en het contact met jou wil herstellen. Waarom zou Hij dat doen? 

Omdat Hij jou uniek gemaakt heeft en onvoorwaardelijk van je houdt. Jij bent Zijn geliefde zoon, Zijn geliefde dochter. En Hij is jouw God. In de Bijbel zegt Hij het meerdere keren tegen je: Zoek Mij en je zult leven. Echt leven zoals het bedoeld is; in verbinding met je Schepper. Eeuwig leven zoals het bedoeld is; het reddingsplan dat God heeft met deze wereld.

Wij geloven in die God en in Zijn zoon Jezus Christus. En we kiezen ervoor om met, door en voor Hem te leven. Ja, het is een keuze en die laat God aan ieder van ons persoonlijk over. Hij dringt je niks op, je kiest zelf.

Wil je hier meer over weten? Dan is de Alpha-cursus wellicht iets voor je.